Lemezfelni Keresés

Lemezfelni keresésnél használja a legördülő menüt, melynek segítségével könnyen és gyorsan kiválaszthatja az Ön által keresett acélfelnit.

  1. Válassza ki a kívánt lemezfelni átmérőt. A paraméterek coll-ban vannak megadva.
  2. Majd válassza ki az autó márkát. Amennyiben az adott lemezfelni átmérőben az összes autóra ajánlott kínálatra kíváncsi válassza az "összes" paramétert.
  3. Ez után nyomja meg a keresés gombot.


lemezfelni keresőA kapott listából történő választásnál kérjük, vegye figyelembe a gyártói jóváhagyást (TÜV engedély), melyet a lemezfelni termékadatlapján a Dokumentumok fül alatt találhat meg letölthető és kinyomtatható formában. Amennyiben további segítségre van szüksége, hívja ügyfélszolgálatunkat.

A találati listában a lemezfelniknél az alábbi paraméterekkel találhozhat:
5x112 ET45,0 furat 57
100/200/A4 (B5)/A6/ Avant

A lemezfelni jelölések magyarázatához az alábbi táblázat adhat segítséget.

Jelölés Jelölés jelentése
5x112 Az osztókör (lyukszám x lyukkör) első paramétere megmutatja, hogy hány rögzítő ponttal kell a lemezfelnit a kerékagyhoz rögzíteni, második paramétere pedig azt a távolságot jelöli (mm-ben), amely az egymással szemközt álló furatok között van.
ET45,0 Az ET szám vagy középsík eltolás az a távolság (mm-ben), amely a szereléskor felfekvő felület és a keréktárcsa oldalnézeti középsíkja között található.
furat 57 Középagy furat átmérő. A kerék központosításához és tehermentesítéséhez kialakított furat nagysága (mm-ben).
100/200/A4 stb Azon autók típusára utaló paraméter, amelyekre a lemezfelni szerelhető. (mindig ellenőrizze a gyártói jóváhagyást is!)

Lemezfelnik  

 

 

 

Nyári gumi és téli gumi

 

 

A nyári és a téli gumik, mind mintázatukban, mind összetételükben eltérnek egymástól, így alkalmazkodnak a megfelelő időjárási viszonyokhoz. Míg a nyári gumi legfontosabb tulajdonsága, hogy magasabb hőmérsékleten és nedves, vizes útfelületen is megfelelő biztonságot nyújtson, addig a téli gumi hideg időben, havas, latyakos úton nyújt biztonságot. Sűrű lamellái segítik a tapadást havas útfelületen, s összetételének hála nem változik a tapadása hideg időben sem.

Nyáron, hajlamosabbak vagyunk bátrabban közlekedni, hiszen azt gondoljuk, hogy nics ok rá, hogy az autó ne tudjon megállni időben. Ez persze tévedés, de egy jó minőségű gumiabroncs választásával csökkenthetjük a veszélyt. Fontos, hogy az autógumink megfelelő profilmélységgel rendelkezzen. A törvényi előírás 1,6 mm, de már egy 3-4 mm-es gumi sem alkalmas a biztonságos közlekedésre. Fontos, hogy mind a négy kerék azonos méretű, sebesség és terhelési indexű legyen. Fontos, hogy egy tengelyen egyforma minta legyen, hogy a menettulajdonság ne változzon. Persze szükség van arra is, hogy rendszeresen ellenőrizd a nyomást, így lesz megfelelő a biztonság.