Hosszú Katinka ahova úszva nem tud eljutni, oda az Audi Q7 viszi.

Hosszú Katinka mentette meg Magyarországot!

Katinka Vb szereplése mentett meg minket a leégéstől. Büszkék vagyunk rá! Köszönjük!

2016-ban kapott Hosszú Katinka az Auditól egy Q7-s csoda autót, a már régebbi Q5-s típus helyett. Kicsit körbeszaglásztunk az autó körül, milyen felszereltséggel rendelkezik, extrák, illetve ami minket jobban érdekel, hogy milyen gyári méretekben is adnak ki egy ilyen szuper autót.

Audi Q7

Gumi méretek

Az újabb Q7-s típust 2015-től gyártják, ami alapvetően nem sokkban különbözik a régitől csak élesebbek a vonalai és más az orra – feneke. A belsejét is meghagyták a tipikus Audi hangulatúnak, ugyanolyan csodálatos bőr, még fantasztikusabb fa, és az elhagyhatatlan alumínium kombójából szerelték össze, mint más családbeli autót.

Mindent villanymotor mozgat, a vonóhorogtól a leghátsó ülésekig. A dupla oldalüveges autóban a motor hangjából annyi hallatszik, mintha víz alatt lennénk és távolból hallasz valamit. Ezzel a motorral 6,3 másodperc alatt vagy százon. Nagyon jó radaros tempomattal is el van látva, ami egészen kis követési távolságot is hajlandó tartani.

Audi Q7

A legújabb Q7 kerekeit 18-tól 21-ig szerelik. A 18-as két méretettel jön ki, a 235/65R18 és 255/60R18. Ezekben a méretekben leginkább már a prémium kategóriákat gyártó cégek jelennek meg, ami nem feltétlenül rossz dolog. Fontos mérlegelni, hogy ilyen teljesítményű autókra igenis megéri a prémium kategóriás abroncsokat választani. Ezek a gyártók kapcsolatban vannak az autó gyártókkal és például ebben a két méretben a Continental és Bridgeston is jelen van első szerelésben az Audinál.

(Mit jelent az első szerelés? A gumiabroncs, amivel a gyárból kiadják az autót. Ezt tesztek sokasága előzi meg és annak az adott autónak a tulajdonságainak megfelelő gumiabroncsot fejlesztik rá.)

19-ben defekttűrő abronccsal kerül ki az autó. Ebben a méretben persze nem csak defekttűrő gumik vannak, itt is bőven lehet válogatni. A 255/55R19-es méretben is a Pirelli, Continental és Bridgestone jelen van az Audi első szerelésben.

20-ban 285/45R20 a megfelelő mérete. Ezt is defekttűrő abroncsokkal adják ki, és gumiabroncs gyártóként szintén az előző három lovas tűnik fel, a Pirelli, Continental és Bridgestone, amik ebben a méretben is szerepelnek első szerelésként az Audinál.

21 coll-ban a gumi méret a 285/40R21, amivel kigördülhetnek a Q7-k a gyárból. Ez azonban csak nyáriként szerepel gyári méretként. Ebben a gumiméretben is az ismerős két gyártó jelenik meg a Pirelli és a Continental.

Iron Lady

Hosszú Katinka

Ahogy várható is a méretek is növekedésével, az árak is emelkednek, de mondjuk meg őszintén, egy ekkora autó igazán jól, nagy kerekekkel mutat. S tudjuk, hogy a szépségért meg kell szenvedni. Ki így ki úgy. A kedvenc úszónőnk, Katinka a világot maga mögött hagyva siklik az élen, hatalmas munka árán. Ez a tekintélyes autó kijár ennek a tekintélyes Iron Ladynek.

Hozzászólás

 

 

 

Téli gumi és nyári gumi

 

 

A téli gumik és a nyári gumik, mind mintázatukban, mind összetételükben eltérnek egymástól, így alkalmazkodnak a megfelelő időjárási viszonyokhoz. Míg a nyári gumi legfontosabb tulajdonsága, hogy magasabb hőmérsékleten és nedves, vizes útfelületen is megfelelő biztonságot nyújtson, addig a téli gumi hideg időben, havas, latyakos úton nyújt biztonságot. Sűrű lamellái segítik a tapadást havas útfelületen, s összetételének hála nem változik a tapadása hideg időben sem.

Téli körülmények esetén jobb tapadása az új téli guminak van, így tudjuk biztonságosan megállítani az autót, s a hírtelen kormánymozdulatokra is az tud jól reagálni. A téli gumi anyaga a nyári gumival szemben puhább, hogy az alacsonyabb hőmérsékleten is megfelelő tapadása legyen. A keményebb nyári gumi használata télen nem javasolt, mert nem megbízható. A hideg aszfalton a nyári gumi megkeményedik, nem jól tapad, csúszik.

Nyári gumi, Négyévszakos gumi, Téli gumi webáruházunkban

 Téligumi, nyári gumi vagy felnit? Nálunk a legjobb helyen jár! Autógumi webáruházunkban megtalálja a vezető téli gumi, nyári gumi és felni gyártók kínálatát. Autógumik széles választékát kínáljuk: nyári gumi, téli gumi, négyévszakos gumi, személyautó gumi, terepjáró gumi, kisáruszállító gumi. A választásban segítséget nyújt autógumi és felni keresőnk, ahol könnyedén kiválaszthatja, hogy milyen gumit keres, és tovább szűkítheti a keresést járműtípusra, gumi márkára, gumi méretre. Autógumi tanácsadó szolgáltatásunk segít Önnek a legideálisabb téli gumi, nyári gumi kiválasztásában, míg blogunkban érdekes híreket olvashat az autógumik világából.

 csatlakozz