Hosszú Katinka ahova úszva nem tud eljutni, oda az Audi Q7 viszi.

Hosszú Katinka mentette meg Magyarországot!

Katinka Vb szereplése mentett meg minket a leégéstől. Büszkék vagyunk rá! Köszönjük!

2016-ban kapott Hosszú Katinka az Auditól egy Q7-s csoda autót, a már régebbi Q5-s típus helyett. Kicsit körbeszaglásztunk az autó körül, milyen felszereltséggel rendelkezik, extrák, illetve ami minket jobban érdekel, hogy milyen gyári méretekben is adnak ki egy ilyen szuper autót.

Audi Q7

Gumi méretek

Az újabb Q7-s típust 2015-től gyártják, ami alapvetően nem sokkban különbözik a régitől csak élesebbek a vonalai és más az orra – feneke. A belsejét is meghagyták a tipikus Audi hangulatúnak, ugyanolyan csodálatos bőr, még fantasztikusabb fa, és az elhagyhatatlan alumínium kombójából szerelték össze, mint más családbeli autót.

Mindent villanymotor mozgat, a vonóhorogtól a leghátsó ülésekig. A dupla oldalüveges autóban a motor hangjából annyi hallatszik, mintha víz alatt lennénk és távolból hallasz valamit. Ezzel a motorral 6,3 másodperc alatt vagy százon. Nagyon jó radaros tempomattal is el van látva, ami egészen kis követési távolságot is hajlandó tartani.

Audi Q7

A legújabb Q7 kerekeit 18-tól 21-ig szerelik. A 18-as két méretettel jön ki, a 235/65R18 és 255/60R18. Ezekben a méretekben leginkább már a prémium kategóriákat gyártó cégek jelennek meg, ami nem feltétlenül rossz dolog. Fontos mérlegelni, hogy ilyen teljesítményű autókra igenis megéri a prémium kategóriás abroncsokat választani. Ezek a gyártók kapcsolatban vannak az autó gyártókkal és például ebben a két méretben a Continental és Bridgestone is jelen van első szerelésben az Audinál.

(Mit jelent az első szerelés? A gumiabroncs, amivel a gyárból kiadják az autót. Ezt tesztek sokasága előzi meg és annak az adott autónak a tulajdonságainak megfelelő gumiabroncsot fejlesztik rá.)

19-ben defekttűrő abronccsal kerül ki az autó. Ebben a méretben persze nem csak defekttűrő gumik vannak, itt is bőven lehet válogatni. A 255/55R19-es méretben is a Pirelli, Continental és Bridgestone jelen van az Audi első szerelésben.

20-ban 285/45R20 a megfelelő mérete. Ezt is defekttűrő abroncsokkal adják ki, és gumiabroncs gyártóként szintén az előző három lovas tűnik fel, a Pirelli, Continental és Bridgestone, amik ebben a méretben is szerepelnek első szerelésként az Audinál.

21 coll-ban a gumi méret a 285/40R21, amivel kigördülhetnek a Q7-k a gyárból. Ez azonban csak nyáriként szerepel gyári méretként. Ebben a gumiméretben is az ismerős két gyártó jelenik meg a Pirelli és a Continental.

Iron Lady

Hosszú Katinka

Ahogy várható is a méretek is növekedésével, az árak is emelkednek, de mondjuk meg őszintén, egy ekkora autó igazán jól, nagy kerekekkel mutat. S tudjuk, hogy a szépségért meg kell szenvedni. Ki így ki úgy. A kedvenc úszónőnk, Katinka a világot maga mögött hagyva siklik az élen, hatalmas munka árán. Ez a tekintélyes autó kijár ennek a tekintélyes Iron Ladynek.

Hozzászólás

 

 

 

Nyári gumi és téli gumi

 

 

A nyári és a téli gumik, mind mintázatukban, mind összetételükben eltérnek egymástól, így alkalmazkodnak a megfelelő időjárási viszonyokhoz. Míg a nyári gumi legfontosabb tulajdonsága, hogy magasabb hőmérsékleten és nedves, vizes útfelületen is megfelelő biztonságot nyújtson, addig a téli gumi hideg időben, havas, latyakos úton nyújt biztonságot. Sűrű lamellái segítik a tapadást havas útfelületen, s összetételének hála nem változik a tapadása hideg időben sem.

Nyáron, hajlamosabbak vagyunk bátrabban közlekedni, hiszen azt gondoljuk, hogy nics ok rá, hogy az autó ne tudjon megállni időben. Ez persze tévedés, de egy jó minőségű gumiabroncs választásával csökkenthetjük a veszélyt. Fontos, hogy az autógumink megfelelő profilmélységgel rendelkezzen. A törvényi előírás 1,6 mm, de már egy 3-4 mm-es gumi sem alkalmas a biztonságos közlekedésre. Fontos, hogy mind a négy kerék azonos méretű, sebesség és terhelési indexű legyen. Fontos, hogy egy tengelyen egyforma minta legyen, hogy a menettulajdonság ne változzon. Persze szükség van arra is, hogy rendszeresen ellenőrizd a nyomást, így lesz megfelelő a biztonság.