Garancia

Garancia - Autógumi, Alufelni, Lemezfelni

Az AutoGuminet.hu webáruház/weboldal üzemeltetője) a legmagasabb minőségbiztosítási rendszereknek megfelelő termékeket értékesít, melyekre a gyártók által vállalt garanciális feltételeken kívül a  hatályos jogszabályban előírt szavatossági feltételeket vállalja a Polgári törvénykönyv 248, 277, és 305-311 § és a 49/2003 (VII.30) GKM rendelet alapján.

Termékeinkre gyártótól függően 12, illetve 24 hónap garanciát vállalunk.

A jótállási időszak kezdete az értékesítést igazoló bizonylat dátuma, illetve garanciális jeggyel értékesített termék esetén a garancia jegy kiállításának dátuma.


A reklamációra bocsátott terméket az AutoGuminet.hu webáruház ügyfélszolgálatával telefonon vagy e-mailben történő egyeztetés után a garanciális vizsgálat helyszínére kell küldeni. A termékek garanciális szervizpontra történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át ügyfélszolgálatunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!
A garanciális igény benyújtása a garanciális igény bejelentő nyomtatvány kitöltésével történik, amely igényelhető telefonon (+36 (1) 414-0954) az AutoGuminet.hu webáruház ügyfélszolgálatán keresztül vagy e-mail-ben az info@autoguminet.hu címen.
Csak pontos adatokkal kitöltött garanciális bejelentés alapján tudjuk a vizsgálatot kezdeményezni. 
Kérjük, körültekintően járjon el az adatok felvétele során, gumiabroncsok esetében kiemelt figyelemmel a keréknyomás, a profilmélység és a DOT szám tekintetében. 
A garanciális igény bejelentő nyomtatvány kitöltéséhez kérje nyugodtan ügyfélszolgálati munkatársaink segítségét.

A garanciális vizsgálat az AutoGuminet.hu webáruház partnerszervizeinek telephelyén, vagy a termék gyártója által megjelölt helyszínen történik. A garanciális vizsgálatot saját szakembereink, vagy a termék gyártója által megbízott garanciális szakértő végzi.

Az AutoGuminet.hu webáruház üzemeltetője vállalja, hogy a jogosnak ítélt reklamáció esetén a terméket kicseréli, kopó alkatrészeknél a szavatossági idő és a használtság mértékének figyelembe vételével százalékosan csökkentve annak vétel árát.

Az elbírált alkatrészek szakszerű megsemmisítéséről az ügyfél kérésére az AutoGuminet.hu üzemeltetője gondoskodik. Amennyiben az ügyfél kiértesítése után egy hónapon belül nem rendelkezik a megvizsgált alkatrész további sorsáról, úgy az elbírált alkatrész megsemmisítésre kerül.

 

Az AutoGuminet.hu üzemeltetője nem tudja a garanciális igényt figyelembe venni az alábbi esetekben:

 • nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásoknál;
 • a vásárlást igazoló dokumentumok hiánya esetén;
 • külső mechanikus behatás által keletkezett meghibásodás esetén;
 • szakszerűtlen tárolás miatti meghibásodás esetén;
 • túlterhelésből adódó meghibásodás, baleset, bűncselekmény, rongálás esetén;
 • nem a termék leírásának, rendeltetésének megfelelő használat esetén (versenyzés, driftelés stb.);
 • szakszerűtlen szerelés, javítás vagy üzemeltetés és a szükséges karbantartások hiánya esetén;
 • javított alkatrész esetén;
 • a jármű vagy tartozékainak hibája által okozott sérülések, hibák esetén;
 • garancia időn túli gyártási számmal rendelkező gumiabroncs esetén.
 •  


Ügyfélszolgálat :: Autoguminet webáruház

Központi ügyfélszolgálat | 9.00 - 17.00  | minden munkanap

Amennyiben további kérdése merült fel garanciális feltételeinkkel kapcsolatban, vagy egyéb segítségre, tanácsra van szüksége, hívja ügyfélszolgálunkat.

 

       +36 (1) 414-0954     info@autoguminet.hu  

 

 


 

 

 

Nyári gumi és téli gumi

 

 

A nyári és a téli gumik, mind mintázatukban, mind összetételükben eltérnek egymástól, így alkalmazkodnak a megfelelő időjárási viszonyokhoz. Míg a nyári gumi legfontosabb tulajdonsága, hogy magasabb hőmérsékleten és nedves, vizes útfelületen is megfelelő biztonságot nyújtson, addig a téli gumi hideg időben, havas, latyakos úton nyújt biztonságot. Sűrű lamellái segítik a tapadást havas útfelületen, s összetételének hála nem változik a tapadása hideg időben sem.

Nyáron, hajlamosabbak vagyunk bátrabban közlekedni, hiszen azt gondoljuk, hogy nics ok rá, hogy az autó ne tudjon megállni időben. Ez persze tévedés, de egy jó minőségű gumiabroncs választásával csökkenthetjük a veszélyt. Fontos, hogy az autógumink megfelelő profilmélységgel rendelkezzen. A törvényi előírás 1,6 mm, de már egy 3-4 mm-es gumi sem alkalmas a biztonságos közlekedésre. Fontos, hogy mind a négy kerék azonos méretű, sebesség és terhelési indexű legyen. Fontos, hogy egy tengelyen egyforma minta legyen, hogy a menettulajdonság ne változzon. Persze szükség van arra is, hogy rendszeresen ellenőrizd a nyomást, így lesz megfelelő a biztonság.