Barum

Barum

Nyárigumi, téligumi és négyévszakos gumik. 

1946-ban a Bata, a Rubena és a Mitas cég összefonódásával létrejött a Barum márkanév: Ba-Ru-M. 1993. március 1-én egy új megállapodás eredményeként a Continental konszern többségi tulajdont szerzett az otrokovicei gyárban és megszerezte a Barum márkanevet. Így Barum Continental spol s.r.o néven ez lett Csehország második legnagyobb vegyesvállalata. A Continental számtalan újítást és fejlesztést vezetett be a gyártási folyamatokba és az utóbbi évek széleskörű beruházásainak köszönhetően az otrokovicei üzem lett Európa egyik legkorszerűbb üzeme.

A gyártásban a személyautó gumik mellett jelentős mennyiséget képviselnek a Barum tehergépkocsi gumik és a Zetor traktoron megtalálható Barum mezőgazdasági gumik is.

1 találat

oldalanként
 1. 185/65R15 Nyári gumi - Barum Brillantis 2 88T

  Barum Brillantis 2 88T 185/65R15

  185/65R15 88T

  Nyári gumi, Személyautó gumi


  E C 70 dB
  Terhelési index: 88
  Sebesség index: T (190 km/h)
  14 270 Ft
  db

1 találat

oldalanként

 

 

 

Nyári gumi és téli gumi

 

 

A nyári és a téli gumik, mind mintázatukban, mind összetételükben eltérnek egymástól, így alkalmazkodnak a megfelelő időjárási viszonyokhoz. Míg a nyári gumi legfontosabb tulajdonsága, hogy magasabb hőmérsékleten és nedves, vizes útfelületen is megfelelő biztonságot nyújtson, addig a téli gumi hideg időben, havas, latyakos úton nyújt biztonságot. Sűrű lamellái segítik a tapadást havas útfelületen, s összetételének hála nem változik a tapadása hideg időben sem.

Nyáron, hajlamosabbak vagyunk bátrabban közlekedni, hiszen azt gondoljuk, hogy nics ok rá, hogy az autó ne tudjon megállni időben. Ez persze tévedés, de egy jó minőségű gumiabroncs választásával csökkenthetjük a veszélyt. Fontos, hogy az autógumink megfelelő profilmélységgel rendelkezzen. A törvényi előírás 1,6 mm, de már egy 3-4 mm-es gumi sem alkalmas a biztonságos közlekedésre. Fontos, hogy mind a négy kerék azonos méretű, sebesség és terhelési indexű legyen. Fontos, hogy egy tengelyen egyforma minta legyen, hogy a menettulajdonság ne változzon. Persze szükség van arra is, hogy rendszeresen ellenőrizd a nyomást, így lesz megfelelő a biztonság.