Keresés információ

Autógumi keresésnél a legördülő menü segítségével válassza ki a keresett gumiabroncs méretét.gumiabroncs jelölések kereséshez

  1. Elsőként válassza ki a keresett gumiabroncs szélességét, majd a magasságát és végül az átmérőt.
  2. Amennyiben csak egy adott márka autógumi kínálatára kíváncsi, tovább szűkítheti a keresést a legördülő menüben az autógumi márka kiválasztásával.
  3. Tovább szűkítheti a találati listát a gépjármű fajtájának megadásával (személyautó, terepjáró, kisteher). 
  4. Bejelölheti azt is, ha csak egy adott évszaknak megfelelő autógumit keres (nyárigumi, téligumi, négyévszakos gumi). 
  5. A kívánt paraméterek kiválasztása után nyomja meg a keresés gombot.


A kapott listából történő autógumi kiválasztásánál a méret mellett szíveskedjen figyelembe venni a gumiabroncs további paramétereit is. 

Javasoljuk, hogy a gépjárművére gyárilag szerelt gumiabroncs paramétereivel méretben, sebesség- és terhelési indexben megegyező autógumit válasszon (téli autógumi esetén alacsonyabb sebesség indexű abroncs is felszerelhető).

Amennyiben a gyárilag szerelt gumiabroncs méreteitől eltérő autógumit választana, használja gumiabroncs váltóméret kalkulátorunkat, mely segítséget nyújthat a megfelelő autógumi kiválasztásához.


 

 

 

 

Nyári gumi és téli gumi

 

 

A nyári és a téli gumik, mind mintázatukban, mind összetételükben eltérnek egymástól, így alkalmazkodnak a megfelelő időjárási viszonyokhoz. Míg a nyári gumi legfontosabb tulajdonsága, hogy magasabb hőmérsékleten és nedves, vizes útfelületen is megfelelő biztonságot nyújtson, addig a téli gumi hideg időben, havas, latyakos úton nyújt biztonságot. Sűrű lamellái segítik a tapadást havas útfelületen, s összetételének hála nem változik a tapadása hideg időben sem.

Nyáron, hajlamosabbak vagyunk bátrabban közlekedni, hiszen azt gondoljuk, hogy nics ok rá, hogy az autó ne tudjon megállni időben. Ez persze tévedés, de egy jó minőségű gumiabroncs választásával csökkenthetjük a veszélyt. Fontos, hogy az autógumink megfelelő profilmélységgel rendelkezzen. A törvényi előírás 1,6 mm, de már egy 3-4 mm-es gumi sem alkalmas a biztonságos közlekedésre. Fontos, hogy mind a négy kerék azonos méretű, sebesség és terhelési indexű legyen. Fontos, hogy egy tengelyen egyforma minta legyen, hogy a menettulajdonság ne változzon. Persze szükség van arra is, hogy rendszeresen ellenőrizd a nyomást, így lesz megfelelő a biztonság.