Alufelni keresés webáruházunkban

  1. Alufelni méret kiválasztása

A legördülő menü segítségével kérjük, válassza ki a keresett alufelni méretét. 

Alufelni keresés

2. Alufelni átmérő kiválasztása

A legördülő menü segítségével kérjük, válassza ki a keresett alufelni átmérőt. Ez a paraméter coll-ban van megadva.

3. Osztókör kiválasztása

A legördülő menü segítségével kérjük, válassza k a megfelelő osztókör méretet vagy, ha nem tudja a megfelelő méretet, válassza az összes opciót.

4. Felni márka kiválasztása

Az alufelnire jellemző paraméterek kiválasztása után válassza ki a kívánt felni márkáját vagy válassza az összes márka megjelenítését.

Ez után nyomja meg a keresés gombot. A kapott listából történő választásnál kérjük, vegye figyelembe az alufelni további paramétereit is. 


Amennyiben további segítségre van szüksége használhatja az alufelni konfigurátort is.

 

 

Alufelni jelölések   

Jelölés Jelölés jelentése
7,5 Az alufelni pántszélessége coll-ban megadva
J Az alufelni peremszarv kialakításának kódja. (speciális esetekben jelölik)
17 Az alufelni pántátmérője coll-ban megadva.
H2 Dupla hump. A hump vagy támasztóborda biztosítja azt, hogy laterális erők hatására az abroncs ne csússzon el a felnin, így megakadályozza a hirtelen légnyomásvesztést. (speciális esetekben jelölik) 
5x112 Az osztókör (lyukszám x lyukkör) első paramétere megmutatja, hogy hány rögzítő ponttal kell a felnit a kerékagyhoz rögzíteni, második paramétere pedig azt a távolságot jelöli (mm-ben), amely az egymással szemközt álló furatok között van.
ET35 Az ET szám vagy középsík eltolás az a távolság (mm-ben), amely a szereléskor felfekvő felület és a keréktárcsa oldalnézeti középsíkja között található.
60,1 Középagy furat átmérő. A kerék központosításához és tehermentesítéséhez kialakított furat nagysága (mm-ben). Alufelni esetén választható a gyárinál nagyobb középagy furat átmérővel rendelkező felni is. Ebben az esetben központosító gyűrű használata szükséges.

 

Alufelnik  

 

..

 

 

 

Nyári gumi és téli gumi

 

 

A nyári és a téli gumik, mind mintázatukban, mind összetételükben eltérnek egymástól, így alkalmazkodnak a megfelelő időjárási viszonyokhoz. Míg a nyári gumi legfontosabb tulajdonsága, hogy magasabb hőmérsékleten és nedves, vizes útfelületen is megfelelő biztonságot nyújtson, addig a téli gumi hideg időben, havas, latyakos úton nyújt biztonságot. Sűrű lamellái segítik a tapadást havas útfelületen, s összetételének hála nem változik a tapadása hideg időben sem.

Nyáron, hajlamosabbak vagyunk bátrabban közlekedni, hiszen azt gondoljuk, hogy nics ok rá, hogy az autó ne tudjon megállni időben. Ez persze tévedés, de egy jó minőségű gumiabroncs választásával csökkenthetjük a veszélyt. Fontos, hogy az autógumink megfelelő profilmélységgel rendelkezzen. A törvényi előírás 1,6 mm, de már egy 3-4 mm-es gumi sem alkalmas a biztonságos közlekedésre. Fontos, hogy mind a négy kerék azonos méretű, sebesség és terhelési indexű legyen. Fontos, hogy egy tengelyen egyforma minta legyen, hogy a menettulajdonság ne változzon. Persze szükség van arra is, hogy rendszeresen ellenőrizd a nyomást, így lesz megfelelő a biztonság.