Gumiabroncs gyártók


Barum gumiabroncs logoA Barum a Continental konszern tradicionális cseh gumiabroncs márkája, mely évek óta meghatározó szerepet tölt be az alsó- és középkategóriás gumiabroncsok között a magyar piacon. A Barum választékában nyárigumi és téligumi egyaránt megtalálható kisteherautók, 4x4, SUV, családi és középkategóriás gépjárművek, luxusautók számára.

BF-Goodrich gumiabroncs logóAz első amerikai gumiabroncs márka a Michelin tulajdonában. A BF-Goodrich kínálata meghatározó a középkategóriás gumiabroncsok között. A BF-Goodrich márka leginkább a versenysportból ismert (WRC Rally, Dakar, IRC stb.), így célközönsége is a sportos, lendületes teljesítményt kedvelő felhasználók nagy csoportja.

Bridgestone gumiabroncs logó

Japán tulajdonú, nagy múltú, vezető, prémium gumiabroncs márka, mely a gépjárművek minden szegmenséhez gyárt gumiabroncsot gyári szerelésben és az utánpótlás piacra is. A Bridgestone márka ismertségében meghatározó az aktivitásuk a versenysportban - pl. a Forma1-es gumiabroncsok kizárólagos beszállítója.

Continental gumiabroncs logóA német székhelyű Continental konszern prémium gumiabroncs márkája, mely a precizitás, a megbízhatóság és a kiemelkedő menetteljesítmény megtestesítője. Mindezen tulajdonságaiért számos autógyár választja ezeket a téli és nyári gumiabroncsokat gyári szerelésben.

Dayton gumiabroncs logóA Dayton a Bridgestone gyártócsoport európai gyáraiban készülő, kedvező árkategóriájú budget gumiabroncsa. A Dayton felhasználva az anyacég technológiáját és kutatási eredményeit kitűnő minőségű és teljesítényű autógumikat állít elő. Kínálatában számos kedvező ár/érték arányú nyárigumit és téligumit találunk.

Debica gumiabroncs logóA Debica lengyel múlttal rendelkező, kedvező árkategóriájú, "budget" gumiabroncs, mely a Goodyear-Dunlop gyártócsoport tulajdonában lévő európai gyárakban készül. Téligumik, nyárigumik és különböző igényekre tervezett négyévszakos gumiabroncsok színesítik az elérhető autógumik palettáját.


Dunlop gumiabroncs logoA világ vezető gyártójának, a Goodyear-Dunlop csoportnak az egyik prémium gumiabroncs márkája. A márkanév szorosan kapcsolódik a gumiabroncs feltalálójához. A Dunlop márkát megtalálhatjuk a versenysportban (DTM, LeMans 24h) és a vezető autógyártók legnépszerűbb modelljein, gyári kivitelben, akár téligumiról, akár nyárigumiról legyen szó.
Falken gumiabroncs logó

A Falken a Goodyear-Dunlop gyártócsoport japán gumiabroncs márkája, mely széles választékkal és jó ár/érték aránnyal rendelkezik a középkategóriás gumiabroncsok piacán.

Firestone gumiabroncs logóA Bridgestone gyártócsoport amerikai eredetű, közép árkategóriás márkája, mely főleg európai gyárakban készül. A Firestone nyári és téli gumiabroncsok Amerikában a versenysportból ismertek, de ezek az autógumik Európában megtalálhatók gyári elsőszerelésben is népszerű autó modelleken.

Fulda gumiabroncs logóA Fulda a Goodyear-Dunlop gyártócsoport tradícionális német gumiabroncs márkája, mely jó ár/érték aránnyal rendelkezik a középkategóriás gumiabroncsok piacán (gyári szerelésben a Maybach-on). Nem csak kedvező ára, de széles méretválasztéka is kedveltté teszi a Fulda nyári és téli gumiabroncsait.

Goodyear gumiabroncs logóA Goodyear Charles Goodyear (a vulkanizálás feltalálója) nevét viselő, amerikai tradíciókkal rendelkező, a gumiabroncsok piacán meghatározó termékeket gyártó Goodyear-Dunlop csoport prémium márkája. A cég elsődleges nyári- és téligumi beszállítója a legismertebb autógyártóknak, de ez a márka megtalálható az Apolló 14 űrrepülőn és Obama elnök limuzinján is.

GT Radial gumiabroncs logóA GT Radial egy részben az indonéz Gajah Tunggal, más részben a Michelin gyártók tulajdonában lévő, szigorú minőségellenőrzés mellett gyártott, kiváló ár/érték arányú budget gumiabroncs. A GTRadial Európában és Ázsiában is megtalálható széles nyárigumi és téligumi választékával.

Hankook gumiabroncs logóA Hankook vezető koreai gumiabroncs márka, mely Európában egyre meghatározóbb szerepet tölt be az alsó-, középkategóriás autógumik piacán, köszönhetően a versenysportban erősödő aktivitásuknak és az egyre jelentősebb autógyári első szereléseknek.

Infinity gumiabroncs logóA modern technológiával készülő, kínai gyártású Infinity gumiabroncsok kedvező ár/érték arányuknak köszönhetően egyre népszerűbbek a vásárlók körében. Az Infinity gumiabroncsok kedveltségét mutatja, hogy ma már több, mint 30 országban választják a gépjárműtulajdonosok autójukra az Infinity téli és nyári gumijait.

Kingstar gumiabroncs logóA Kingstar a Hankook másodmárkája a budget gumiabroncs szegmensben, árérzékeny vásárlók részére. A Hankook által gyártott Kingstar nyári és téli gumiabroncsok a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően lépést tartanak a piaci igényekkel mégis kiváló ár/érték arányt képviselnek.

Kleber gumiabroncs logóKözépkategóriás gumiabroncs a 100 éves múlttal rendelkező Michelin kínálatában. A Kleber nyárigumik és téligumik közönsége a megbízható, komfortos, biztonságos vezetést előnyben részesítő autósok. A Kleber gumiabroncsok számos francia autón megtalálhatók gyári elsőszerelésben.

Kormoran gumiabroncs logóA Kormoran a Michelin gyártócsoport tulajdonában lévő, európai gyárakban készülő, kedvező árkategóriájú budget gumiabroncs, mely a gyártó szigorú minőség-ellenőrzésének köszönhetően kiegyensúlyozott minőséget képvisel a nyárigumik és a téligumik piacán egyaránt.

Kumho gumiabroncs logóA koreai Kumho gumiabroncsok az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a középkategóriás gumiabroncsok élvonalába küzdötték fel magukat. A márka minőségét az ADAC és az Auto Bild autógumi tesztjein elért eredmények és neves autómárkák gyári szerelése is bizonyít.

Matador gumiabroncs logó

A Matador a Continental konszern tradicionális szlovák gumiabroncs márkája az alsó-, középkategóriában, mely széles nyárigumi és téligumi méretválasztékával, gyári szerelésével (Skoda), rally gumiabroncsaival egyedülálló kínálatot képvisel.


Michelin gumiabroncs logóA Michelin a világ vezető gyártócsoportja, mely a legismertebb gumiabroncs márka a vásárlók körében. Újításaik meghatározók a gumiabroncs technológia fejlődésében, kezdve a radiál szerkezet feltalálásától napjaink környezetbarát abroncsaiig. A turisztika és vendéglátás területén a ViaMichelin egyet jelent a csúcsminőséggel.

Nokian gumiabroncs logóVezető skandináv autógumi márka, mely a felső- és középkategóriás gumiabroncsok egyik legsikeresebb gyártója. A Nokian fejlesztéseinek és saját finnországi tesztpályájának köszönhetően kiváló minőségű nyári és téli gumiabroncsokat gyárt rendkívül széles méretválasztékban.

Pirelli gumiabroncs logóAz olasz Pirelli a világ ötödik legnagyobb gumiabroncs gyártója, mely prémium márkájával folyamatosan az élvonalban szerepel. A Pirelli gumiabroncsokat a legújabb fejlesztések nem csak a versenysportban teszik meghatározóvá, de egyre nagyobb teret nyer a hétköznapokban is a széleskörű gyári szerelői beszállításoknak köszönhetően.

Sava gumiabroncs logóSzlovénia ad otthont a Sava több, mint 85 éves múlttal rendelkező gumiabroncs gyárának, amely 2004 óta a Goodyear tulajdona. A Sava az egyik legsikeresebb közép-európai gumiabroncs gyártó, mely jó minőségű nyárigumit és téligumit kínál személygépjárművekre, SUV-okra és kisáruszállítókra.

Semperit gumiabroncs logóA Semperit 1985 óta a Continental konszern tradicionális ausztriai gumiabroncs márkája, mely kitűnő ár/érték arányával az arany középutat képviseli. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Semperit megbízható középkategóriás nyári és téli gumiabroncsokat kínál személygépjárművekre és SUV-okra is.

Uniroyal gumiabroncs logó

Az Uniroyal a Continental csoport egyik vezető gumiabroncs márkája, mely egyedülálló piaci pozícióját a különleges gyártási technológiával készülő, vizes és csúszós úton is kiemelkedő teljesítményt nyújtó eső gumiabroncsainak köszönheti.

Tigar gumiabroncs logóA Tigar a Michelin gyártócsoport tulajdonában lévő, európai gyárakban készülő, kedvező árkategóriájú gumiabroncs. A gyártó szigorú minőségellenőrzésének köszönhetően kiegyensúlyozott minőségű nyárigumikat és téligumikat találhatunk a Tigar kínálatában.


Yokohama gumiabroncs logóIgazi kuriózum a függetlenségét megőrző japán márka. A Yokohama nyárigumik és téligumik mára már fogalommá váltak a tuningot és a sportos vezetést kedvelő vásárlók körében. A Yokohama gumiabroncsok mind a versenysportban (WTTC), mind a vezető autógyárak exkluzív modelljein megtalálhatóak, ahol fontos a megfelelő teljesítmény.

Vredestein gumiabroncs logóA Holland tradíciókkal rendelkező gumiabroncs márka különleges dizájnjaival és kiváló minőségével emelkedik a felső-, középkategóriás gumiabroncsok meghatározó márkájává. A Vredestein téli és nyári gumiabroncsok kínálatának széles választéka és kiváló minősége évről-évre sok márkahű fogyasztót eredményez.